Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@22:15:30 GMT

مجاهدت روحانیون در صیانت از ناموس کشور بی‌نظیر است

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۱۶۰۶

مجاهدت روحانیون در صیانت از ناموس کشور بی‌نظیر است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید حسن عاملی ظهر سه‌شنبه در همایش مرجعیت اردبیل در قیام گوهرشاد که همزمان با گرامیداشت روز عفاف و حجاب در تالار خطایی اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: در تاریخ معاصر ایران شأن و جایگاه روحانیون در حرکت‌های تحول‌آفرین جامعه بی‌نظیر بوده و قطعاً این خود نشان‌دهنده حفظ حاکمیت ملی و استقلال این مرز و بوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یاد و نام امام راحل و سایر علما و روحانیون را در پیشتازی این مسیر گرامی داشت و تصریح کرد: شاهان قاجار و پهلوی به عزت و عظمت این کشور چوب حراج زده و در حقیقت کاری را کردند که حیثیت ایران زیر سوال برود در حالی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در این ۴۳ سال به دور از حرکت‌های نمایشی، سعی شده تا حفظ استقلال، عزت و عظمت کشور را با اقدامات و حرکت‌های مختلف شاهد باشیم.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل به الگوگیری شاهان پهلوی برای بی‌حجاب کردن زنان و مردان در ایران را یادآور شد و خاطرنشان کرد: به دنبال سفری که رضاخان به ترکیه انجام داد، سعی کرد تا کشف حجاب را به عنوان الگوی غربی در پیش بگیرد و جالب اینکه این فرد مستبد حجاب را به دمل چرکینی تشبیه کرد که باید با احتیاط مورد مداوا قرار گیرد.

آیت‌الله عاملی گفت: در مقابل این حرکت شنیع رضاخان، روحانیون ایستادگی کرده و اجازه ندادند تا با سرنیزه‌ها حجاب از سر مردان و زنان باز شده و حیثیت این کشور مخدوش شود.

وی تعبیرهای مختلف در مورد حجاب را از سوی شاهان ایرانی مایه ننگ و بدنامی توصیف کرد و افزود: در حادثه گوهرشاد علمایی از استان اردبیل هدایت و مدیریت حرکت تحول‌آفرین را عهده‌دار شدند که از جمله این شخصیت‌ها می‌توان به جایگاه ارزنده آیت‌الله سید یونس موسوی اردبیلی اشاره کرد.

آیت‌الله عاملی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: این برای استان اردبیل فخر و شرف است که در حساس‌ترین مقطع تاریخ از این خطه بزرگان، علما و فقهایی بلند شدند تا با کشف حجاب به عنوان ام‌الامراض مبارزه کرده و بدنامی شاهان پهلوی را زمینه‌ساز شوند.

وی ۲ شخصیت تأثیرگذار در این حرکت بی‌نظیر را آیت‌الله سید یونس اردبیلی و آیت‌الله قمی برشمرد و بیان کرد: نه تنها رضاخان با سرنیزه نتوانست کشف حجاب کند بلکه اندیشه ناپاک خود را برای همیشه به گور برد.

آیت‌الله عاملی حفظ استقلال کشور را مرهون مجاهدت علما و روحانیون و به راه‌اندازی تبلیغ منفی علیه آنها یادآور شد و ادامه داد: در چنین شرایطی ما در مقطع کنونی باید از حجاب و عفاف صیانت کرده و اجازه مخدوش شدن این حقیقت واقعی را ندهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: دشمن امروز از راه‌های دیگر به حجاب حمله کرده و با قدرت تصویرسازی مختلف سعی دارد تا جوانان و نوجوانان ما را در مسیر انحراف قرار دهد که در این مقطع حساس ضروری است در کنار آموزش و پرورش، خانواده‌ها نیز از این میراث عظیم صیانت کرده و اجازه انحراف در این مسیر را ندهند.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که در بحث حجاب باید هجومی عمل کنیم و اجازه ندهیم عده‌ای با طرح فریبایی زن بخواهند حقیقت حجاب و عفاف را زیر سوال ببرند.

کد خبر 5536628

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری امام جمعه اردبیل علما و روحانیون سید حسن عاملی قیام گوهرشاد حجاب و عفاف قاجار حکومت پهلوی عید سعید قربان بوشهر ویروس کرونا بیست و هفتمین سفر استانی دولت کرمانشاه دعای عرفه نماز عید قربان آمار کرونا حجاب و عفاف سنندج خطبه های نماز جمعه اردبیل ایلام خراسان رضوی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۱۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند

ایتنا - بیماری پارکینسون وضعیتی است که منجر به مشکلاتی در حرکت، خواب، سلامت روان و غیره می‌شود. هیچ درمان کاملی تا کنون برای آن ابداع نشده است، اما داروها و درمان‌هایی برای کاهش علائم آن مانند لرزش، مشکل در صحبت کردن و انقباضات دردناک عضلانی وجود دارد.
بیماری پارکینسون چیست؟
این بیماری یکی از شایع‌ترین اختلالات سیستم عصبی به حساب می‌آید که نخستین بار از سوی دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد و نام وی بر روی این بیماری قرار گرفت.

در پارکینسون، که یک بیماری پیشرونده مزمن است، افراد مبتلا به لرزش در اندام‌ها و کندی حرکت می‌شوند. در ادامه روند بیماری مبتلایان ممکن است دچار اختلالات حافظه و تغییر رفتاری شوند. این در شرایطی است که مشکلات روان از جمله استرس و افسردگی نیز در مبتلایان بسیار شایع است و حدود یک سوم این افراد با دیابت دست و پنجه نرم می‌کنند.

دکتر آدیتیا گوپتا، جراح مغز و اعصاب، در این باره می‌گوید: «این بیماری زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های عصبی در مغز، به ویژه در بخش ‘توده سیاه’ به تدریج از کار می‌افتند یا می‌میرند. این سلول‌ها دوپامین تولید می‌کنند که یک انتقال‌دهنده عصبی ضروری برای هماهنگی حرکات بدن است. با کاهش سطح دوپامین، افراد مبتلا به پارکینسون دچار لرزش، سفتی، کندی حرکت و اختلال در تعادل و هماهنگی اجزای بدن می‌شوند.»

علت دقیق بیماری پارکینسون هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که عامل ژنتیکی می‌تواند در ابتلا به آن نقش داشته باشد.

سن یک عامل خطر مهم در پیدایش این بیماری است. پارکینسون عموما برای سنین پس از ۶۰ سال مشاهده می‌شود اما بر اساس آمارها حدود ۵ تا ۱۰ درصد افراد حتی پیش از ۵۰ سالگی هم به این بیماری مبتلا می‌شوند. در اروپا تخمین زده می‌شود بین ۱ تا ۲ درصد از افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به بیماری پارکینسون باشند.

علائم بیماری پارکینسون چیست؟
علائم بیماری پارکینسون می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد اما معمولا شامل مواردی نظیر لرزش به خصوص در دست‌ها، بازوها یا پاها، سفتی یا به اصطلاح چوب‌شدگی عضلات، کندی نابهنجار حرکت ماهیچه‌ها یا کندی حرکت، بی‌ثباتی وضعیتی که منجر به مشکلات در حفظ تعادل می‌شود، تغییر در گفتار، نوشتار یا حالت چهره است.

علاوه بر اینها علائم اختلال در روان فرد نیز نظیر افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب می‌توانند از جمله اختلالات در خواب باشند.

 

چه چیزی می‌تواند علائم بیماری پارکینسون را بدتر کند؟
در صورت ابتلا به پارکینسون، مواردی وجود دارند که می‌توانند این بیماری را بدتر کنند. این عوامل عبارتند از:

۱. استرس: واکنش طبیعی بدن به استرس شامل افزایش تنش عضلانی و بالا رفتن ضربان قلب است که می‌تواند باعث تشدید لرزش و سفتی عضلات در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون شود.

تکنیک‌های مدیریت استرس مانند تمرکز حواس، مدیتیشن و تمرین‌های تمدد اعصاب می‌توانند با تقویت و آرام کردن سیستم عصبی به کاهش این اثرات کمک کنند.

۲. کم‌خوابی: خواب ناکافی یا بی‌کیفیت، ریتم طبیعی بدن را مختل می‌کند و منجر به افزایش خستگی و بدتر شدن علائم حرکتی در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون می‌شود. فراهم کردن زمینه خواب خوب و رسیدگی به اختلالات خواب با کمک پزشک برای مدیریت علائم پارکینسون بسیار مهم است.

۳. بیماری یا عفونت: هر گونه بیماری یا عفونت می‌تواند استرس بیشتری را بر بدن وارد کند و منجر به بدتر شدن موقت علائم پارکینسون شود. برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون مهم است که به سرعت به هر گونه بیماری یا عفونت رسیدگی کنند و مراقب حفظ سلامت کلی خود باشند.

۴. زمان یا دوز دارو: زمان و دوز مناسب داروها برای مدیریت موثر علائم پارکینسون ضروری است. اگر داروها طبق دستور مصرف نشوند، در کنترل علائم ممکن است نوسان رخ دهد.

۵. تغذیه نامناسب: سوءتغذیه یا کم‌آبی می تواند بر جذب دارو و سلامت کلی تأثیر بگذارد و به طور بالقوه علائم پارکینسون را بدتر کند. حفظ یک رژیم غذایی متعادل متشکل از غذاهای مغذی می‌تواند موثر باشد و اثربخشی داروهای پارکینسون را افزایش دهد.

۶. عدم تحرک: فقدان فعالیت بدنی می‌تواند به سفتی و ضعف عضلانی و بدتر شدن علائم حرکتی کمک کند. این در حالی است که ورزش منظم و حرکات کششی می‌تواند به بهبود تحرک، تعادل و عملکرد کلی بدن کمک کند. ترشح اندورفین در نتیجه ورزش نیز می‌تواند به کاهش علائم افسردگی و اضطراب یاری برساند.

۷. داروهای خاص: برخی داروهای خاص مانند داروهای ضد روان‌پریشی، ضد تهوع و ضد افسردگی می‌توانند با سطح دوپامین تداخل کرده یا علائم حرکتی را تشدید کنند.

علائم پارکینسون چگونه مدیریت می‌شوند؟
مدیریت علائم پارکینسون معمولاً شامل ترکیبی از داروها، فیزیوتراپی، گفتار درمانی و اصلاح سبک زندگی است.

داروها با افزایش سطح دوپامین در مغز یا تقلید اثرات آن، علائم حرکتی را کم می‌کنند. فیزیوتراپی و برنامه‌های ورزشی از طرف دیگر می‌توانند تحرک، انعطاف‌پذیری و تعادل را بهبود بخشند.

همزمان گفتار درمانی می‌تواند در برخورد با مشکلات گفتار و بلع کمک کند. گروه‌های حمایتی و مشاوره نیز می‌توانند توصیه‌های عملی برای مقابله با چالش‌های زندگی با پارکینسون ارائه دهند.

کارشناسان می‌گویند برای تنظیم برنامه‌های درمانی و رسیدگی به هرگونه علائم یا عوارض مرتبط با بیماری پارکینسون، نظارت منظم توسط پزشک ضروری است.

دیگر خبرها

  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) برگزار می‌شود
  • برپایی کنگره حضرت رضا (ع) با شعار عدالت / دنیای امروز به درک عدل و ترسیم الگوی رضوی نیاز دارد
  • ورزش در سلامت سازمانی و بهره وری نقش ممتاز دارد
  • راهکار بیژن نوباوه برای حرکت فرهنگی برای حجاب؛ از سخت‌ترین کار شروع کردیم | فیلم
  • ️شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدت در شهر ارومیه است
  • تکمیل زنجیره‌های تولید، محور توسعه استان اردبیل است
  • اعلام محدودیت‌های ترافیکیِ اجتماع طرح عفاف و حجاب
  • شهید ندادیم که یک خودی به ناموس ایران توهین کند
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟