Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:55:22 GMT

نظرات مراجع عظام تقلید درباره قیام ۱۵ خرداد

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۸۳۰۶

نظرات مراجع عظام تقلید درباره قیام ۱۵ خرداد

به گزارش خبرنگار ایرنا، حرکت انقلابی کفن پوشان دشت ورامین در ۱۵ خرداد سال ۴۲ و مظلومیت شهدای این قیام باعث شد تا امام راحل، مقام معظم رهبری و بسیاری از مراجع عظام تقلید با تقدیر از تلاش مردم دشت ورامین در خرداد سال ۴۲، از این حرکت به نیکی یاد کنند که گوشه‌ای از سخنان ایشان به شرح زیر است.
امام خمینی(ره):
آقایان محترم و جوانان معظم ورامین به ما حق ویژه‌ای دارند، آن‌ها در ۱۵ خرداد زحمت کشیدند و جوانان خودشان را از دست دادند و برای اسلام فعالیت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای:
اینجانب به مردم انقلابی و خوب ورامین علاقه داشته و هیچ‌گاه آن‌ها را که در انقلاب ۱۵ خرداد سال ۴۲ نقش به سزایی داشتند، فراموش نمی‌کنم.
آیت الله مکارم شیرازی:
ورامینی‌ها مردمی هستند که به شجاعت شناخته شده‌اند و در تاریخ،نام شهدای عزیشان ثبت شده است.
آیت الله صافی گلپایگانی:
حرکت مردم ورامین در ۱۵ خرداد سال ۴۲، سابقه و افتخار انقلاب محسوب می‌شود و من به شهر مذهبی و مردم متدین ورامین ارادت دارم.
آیت الله نوری همدانی:
مردم ورامین، ولایتمدار، متعهد و متدین بوده که از لحاظ پیشتازی انقلاب، امتیاز مخصوصی دارند.
آیت الله مظاهری:
نقش برجسته و فراموش ناشدنی مردم غیور منظقه ورامین در قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، شاهد صدقی بر مراتب اخلاص و مجاهدت آن بزرگواران می‌باشد.
آیت الله جنتی:
حرکت مردم ورمین در ۱۵ خرداد به مثابه جنگ بدر بوده و شما بودید که کفن‌پوش به میدان آمدید، اگر مردم ورامین که در ۱۵ خرداد از جان خود مایه گذاشتند و خون نمی‌دادند، فاتحه  انقلاب و امام خوانده می‌شد.
آیت الله سیدمحمدباقر حکیم:
ورامین شهر مبارکی است از روزهای اول انقلاب اسلامی و در ۱۵ خرداد نقش اساسی در انقلاب داشته است.
آیت الله جوادی آملی:
مردم منطقه ورامین، دین باور، معتقد، مخلص و شیعه محض بوده و هستند و ۱۵ خرداد را مردم ورامین به نام خود ثبت کردند.
آیت الله فاضل لنگرانی:
شما مردم  بزرگوار ورامین برای خود سهم بزرگی را در حادثه ۱۵ خرداد ثب و افتخار جاودانه‌ای را رقم زدید و به منظور حمایت از اسلام و امام جانفشانی کردید.
شهید مظلوم آیت الله بهشتی:
همین مردم ورمین، باطل را در هر لباس و مقامی از صحنه خارج خواهند کرد، شما مردم ورامین در تاریخ خواهید ماند.
در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ ، مردم شهرستان های ورامین و پیشوا با اطلاع از دستگیری امام راحل پای پیاده و کفن پوش به سمت تهران به حرکت در آمدند در این مسیر هفت تن از جوانان این دیار به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به دست نیروهای رژیم شاهنشاهی به شهادت رسیدند.

برچسب‌ها قیام ۱۵ خرداد انقلاب اسلامی ایران مقام معظم رهبری ورامین امام خمینی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیام ۱۵ خرداد انقلاب اسلامی ایران مقام معظم رهبری قیام ۱۵ خرداد انقلاب اسلامی ایران مقام معظم رهبری ورامین امام خمینی ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم ورامین ۱۵ خرداد آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۸۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس

امام خمینی(ره) در اردیبهشت 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت‌های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی‌ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می‌شود و به نامه قیام لله مشهور است 30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز در تاریخ 1353/1/17 دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

به گزارش مشرق، مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود. متن کامل این نامه بدین شرح است:«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمریدر حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد۵۳/۱/۱۷سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)اعزام می شوند
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد امام راحل اعزام می شوند
  • پیکر مطهر معلم شهید «حجت‌الله یوسفیه» در ورامین تشییع شد
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر انقلاب
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت